in

NOVIGRAD: Nastavlja se ciklus “Quattro stagioni” uz koncert gudačkog kvarteta Cadenza

Gudački kvartet Cadenza

Nastavlja se ciklus klasične glazbe u CMIK-u “Quattro stagioni” – glazbeni pozdrav ljetu na Svjetski dan glazbe

Ovoga petka 21. lipnja od 20:30 u novigradskom CMIK-u pripremaju drugi koncert u okviru novog glazbenog ciklusa pod nazivom “Quattro stagioni” (Četiri godišnja doba), inače inspiriranog i poznatom istoimenom skladbom, ciklusom četiriju koncerata za violinu i orkestar, talijanskog baroknog skladatelja i violinista Antonija Vivaldija.

Riječ je o ciklusu koncerata klasične i ozbiljne glazbe, mahom gudačkih ansambala, kojima u CMIK-u upućuju glazbene pozdrave dobrodošlice na početku proljeća, ljeta, jeseni i zime. Na drugom u nizu koncerata pod nazivom “Dobro nam došlo ljeto!” glazbeni pozdrav ovom godišnjem dobu uputit će Gudački kvartet Cadenza Zagreb, renomirani ansambl kojeg je prije gotovo 30 godina osnovao zagrebački violinist Krešimir Marmilić. Nastupajući na mnogobrojnim koncertnim pozornicama i ljetnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, Cadenza se potvrdila kao kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima kojima uvijek iznova plijeni pozornost publike. Gudački kvartet Cadenza čine Krešimir Marmilić (violina), Ivan Zovko (violina), Terezia Grilec Nežmahen (viola) i Vinko Grubešić (violončelo). Na repertoaru će se naravno naći Vivaldijevo Ljeto, kao i Zima (u aranžmanu za gudački kvartet), ali i dijela W. A. Mozarta, N. Johanesa Brahmsa, Felixa Blumenfelda, Ennia Morriconea i drugih skladatelja. Ulaz je slobodan.

Dodajmo kako ovaj novi glazbeni ciklus prati i vizualni identitet promotivnih materijala, čije idejno rješenje potpisuje dizajnerica Roberta Frančula iz pulskog STUDIO11. Vizual se poigrava nazivom ciklusa Quattro stagioni i mogućom asocijacijom na istoimenu popularnu pizzu. Samo što ova “glazbena pizza” umjesto uobičajenih sastojaka, na svakoj od kriški ima prepoznatljive simbole i motive godišnjeg doba kojem pripada. Ovom duhovitom asocijacijom, ali i formom crteža nalik stripu, željelo se pojam klasične glazbe približiti široj publici, privući njihovu pažnju i pokazati da koncerti klasike ne moraju nužno biti nešto preozbiljno i uštogljeno.

Pozvani ste stoga svi da u petak 21. lipnja od 20:30 sati u novigradskom CMIK-u budete dio glazbenog pozdrava ljetu, ali i obilježavanja Svjetskog dana glazbe! Dobro došli!

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici<https://www.facebook.com/cmik.cmc>. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.

Foto Grad Poreč

POREČ: Uređena pješačka komunikacija u Kalčićevoj ulici

MUP: ”Dan ljubaznosti u prometu” u Poreču