in

Šampion Istarske klobasice po starinski IVAN MACUKA iz Sv. Petra u Šumi

Foto: Općina Sv. Petar u Šumi

Šampion Istarske klobasice po starinski i osvajač velike zlatne medalje na stručnom ocjenjivanju u Svetom Petru u Šumi je Ivan Macuka iz Sv. Petra u Šumi, koji je osvojio 57,75 bodova od mogućih 60 bodova. Drugo mjesto osvojio je njegov sumještanin Miroslav Bančić s 56,50 bodova, a treće Viktorin Jurić iz Pazina s 56,41 bodova. Nagrade najboljim tradicionalnim proizvođačima istarske klobasice proizvedene u domaćinstvima bit će uručene 23. ožujka u 18 sati na prigodnoj svečanosti u sklopu sajma „S klobasicom u EU“ u sajmenoj dvorani, objavila je ova općina na svojim službenim mrežnim stranicama.

Ukupno će biti dodijeljeno 13 zlatnih, 34 srebrne i  14 brončanih medalja. Niti jedan uzorak istarske klobasice nije diskvalificiran, objavila je Općina Sv. Petar u Šumi na svojim web stranicama, koja je organizator manifestacije Istarske klobasice po starinski.

Stručno ocjenjivanje istarskih klobasica proizvedenih u istarskim domaćinstvima održano je jučer u Sv. Petru u Šumi. Na ocjenjivanje je pristigla ukupno 61 klobasica, a povjerenstvo sastavljeno od 16 članova cijeli je dan ocjenjivalo po definiranom pravilniku i na kraju bilo zadovoljno iznimnom kvalitetom istarskih klobasica.

Na čelu povjerenstva za ocjenjivanje bio je dr. sc. Mario Bratulić, općinski načelnik i predsjednik organizacijskog odbora.

Veliku zlatnu medalju i novčani bon od 1.500 kuna dobit će šampion Ivan Macuka, a prvih deset natjecatelja u ukupnom poretku osvojit će medalje i novčane bonove organizatora i sponzora manifestacije. Svi sudionici i osvajači zlatnih, srebrnih i brončanih medalja dobit će priznanja na kućnu adresu ili će ih moći preuzeti u uredu Općine Sv. Petar u Šumi. Svaki sudionik natjecanja dobitnik je ulaznice i VIP propusnice za Vip zonu i restoran sajma koju će moći preuzeti u uredu općine od 15. do 22. ožujka.

Poredak svih natjecatelja, kao i sve ostale informacije dostupne su na općinskoj web stranici.

BROJNI VOLONTERI U AKCIJI ČIŠĆENJA PAZINČICE NAKON POPLAVE: “Ne želimo da se Potok guši u smeću!”

Dubrava nemoćna u Velom Joži! Porečki rukometaši briljirali