in

Studiju Sonda iz Vižinade 2 Grand Prixa na Danima komunikacija 2019.

Kreativci iz Studija Sonda

Na natjecanju IdejaX koje se odvija u sklopu Dana komunikacija u Rovinju, Studiju Sonda Grand Prix, zlatna i srebrna IdejaX, a mladim nadama Studija Sonda Grand Prix na natjecanju Young Lions i put u Cannes

IdejaX nacionalno je natjecanje u kreativnosti na kojem se već godinama uspješno natječu agencije sa svojim kreativnim idejama, a ovogodišnje je izdanje zaprimilo rekordan broj prijava. Ove godine je Grand Prix IdejeX za iznimno ostvarenje dodijeljen Studiju Sonda za rad Piquentum – kolekciju kroz koju govori priroda (naručitelj Vinski podrum Buzet). Isti rad nagrađen je zlatnom nagradom u kategoriji Craft Dizajn. Za rad Vrati sebe u knjižnicu Studiju Sonda dodijeljno je srebro u kategoriji Media Neutral: Turizam, kultura i slobodno vrijeme (naručitelj Gradska knjižnica Poreč za sajam rabljenih knjiga Booktiga).

Kreativni direktori Jelena Fiškuš i Sean Poropat, izrazili su veliko zadovoljstvo činjenicom da su oba nagrađena rada upravo lokalnog karaktera, priopćeno je iz Sonde.


Za Grand prix nagradu konkuriraju svi projekti nagrađeni zlatnom IdejaX nagradom iz svih kategorija, a u konačnici su ga izglasala 22 člana žirija.

Na Young Lions Croatia natjecanju za mlade profesionalce do 30 godina, mlade nade Sonde Ana Tavić i Martina Ukić odnijele su također Grand Prix nagradu za svoj rad Minimize.  Riječ je o jedinom natjecanju za mlade agencijske profesionalce – Young Lions Croatia. Natjecanje je posebno po tome što se testiraju vještine i znanja, a prije svega kreativnost mladih timova koji za produkciju traženih radova i kampanja humanitarnog karaktera imaju 24 sata od prezentiranog briefa, odvojeni od svojih senior kolega iz agencija. Ove godine klijent je bila međunarodna neprofitna organizacija Zero Waste Europe. Predstavnice Sonde odnijele su pobjedu i predstavljat će tako Hrvatsku na svjetskom natjecanju Young Lions u Cannesu.

O Grand Prix radu – Piquentum Kolekcija:

Okosnica ideje za dizajn Piquentum Sv. Vital kolekcije počiva na osvještavanju godine berbe istaknute na vinima, a koja nerijetko uslijed korištenja pesticida u vinogradu i balansiranja okusa u podrumu gubi svoj smisao, budući da okusi postaju konfekcijski i nepovezivi s realnim vremenskim uvjetima. Kako Piquentum vina dolaze iz netretiranog vinograda te se bore za poštivanje ciklusa istinske prirode, njihove etikete žele biti ne samo dekorativne već i edukativne. Osvještava se tako upravo važnost razumijevanja godine istaknute na boci. U suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom prikupljeni su podatci o vremenskim uvjetima na teritoriju vinograda (2011. – 2015. godine), a količina oborina iskorištena je kao varijabla koja najbolje grafički pokazuje različitost prirode iz godine u godinu. Etikete prikazuju količine oborina u litrama po mjesecima u godini proizvodnje vina. Prikaz započinje s listopadom prethodne godine, a završava s mjesecom berbe – rujnom tekuće godine. Kada su stavljena u odnos (kolekciju), vina jasno komuniciraju razlog isticanja godišta na boci i pružaju mogućnost povezivanja okusa unutar boce s ponašanjem prirode u datoj godini. Posljedično, potiču na raspravu, uspoređivanje pojedinih godišta te povezivanje okusa s ciklusima prirode.

TAR: Hrvoje Radovčić iz Vrsara pobjednik nacionalnog prvenstva u rezidbi maslina

Nexe svladao porečke rukometaše